Connect with us

Kosovo

Kurtijev kabinet: Na sastanku sa veteranima bilo riječi i o čišćenju spiskova boraca

Objavljeno

-

Kancelarija premijera Aljbina Kurtija oglasila se saopštenjem o sastanku sa veteranima OVK, predstavnicima porodica palih boraca i predsjednikom Udruženja invalida i navela da je tom prilikom ponovili su “opredeljenost Vlade da produbi saradnju sa organizacijom ratnih veterana u cilju poboljšanja njihovog blagostanja”, prenosi Reporteri.

U saopštenju Kurtijevog kabineta se navodi da je na sastanku bilo riječi, između ostalog, o “čišćenju” spiskova nekadašanjih OVK boraca koji su, kako se često naglašava, “naduvani”.

Navodi se da je sastanak sa predstavnicima boračkih organizacija održan na poziv premijera Kurtija, a da su prisustvovali vršilac dužnosti predsjednika ORV OVK Fatonom Kljinaku, predsjednik Udruženja Porodica mučenika OVK Džavit Jašari, predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida OVK Fadilj Šurdhaj i šefovi nekoliko ogranaka organizacije ratnih veterana.

Ponovljeno je opredeljenje Vlade Kosovo da produbi saradnju sa Organizacijom ratnih veterana OVK, u cilju poboljšanja blagostanja veterana OVK, a razgovaralo se, kako se navodi, i o pitanju raščišćavanja spiskova i mogućnostima saradnje u tom aspektu, kao i drugim važnim temama koje se odnose na status veterana OVK.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati, savjetnik premijera za pitanja OVK Aziz Bici i predsjednik skupštinskog Odbora za budžet, rad i transfere Armend Muja.

(Reporteri, Kosovo online)