Connect with us

Kosovo

Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova

Objavljeno

-

Premijer Republike Kosova, Albin Kurti, primio je danas šeficu grčke Kancelarije za vezu na Kosovu, Hrisulu Aliferi (Chryssoula Aliferi).

Aliferija je čestitala premijeru pobjedu na izborima i stabilnosti koju je ova pobjeda donijela zemlji. Urucila je pismo premijeru Kurtiju u kojem se grčki premijer Kyriakosu Mitsotakis zahvalio što mu je Kurti čestitao 200. godišnjicu grčke revolucije.

Pohvalio je odnose s Grčkom i njenu posvećenost članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama, kao što je to bio slučaj sa članstvom u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Premijer Kurti zatražio je da se bilateralna saradnja dalje proširuje i produbljuje i da se Grčka pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo.

Aliferi je obavijestio premijera Kurtija o pozivu koji je Grčka uputila ministru vanjskih poslova i dijaspore Doniki Gërvalla da posjeti Grčku. Govoreći o ekonomskim odnosima dve zemlje, naglasila je činjenicu da će se sljedeće nedjelje praktično održati treći ekonomski forum između Grčke i Kosova.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply