Connect with us

Kosovo

Kurti: Uredili smo ulazak građana sa srpskim dokumentima i omogućili preregistraciju vozila

Objavljeno

-

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je kosovska vlada današnjom odlukom uredila ulazak na Kosovo za građane koji imaju lična dokumenta koja je izdala vlast u Srbiji, kao i automobile srpskih registarskih oznaka, prenosi Kosovo online.

“Odlukom Vlade danas smo uredili državni granični prijelaz za građane sa ličnim dokumentima koje su izdale vlasti Srbije, kao i automobile srpskih registarskih oznaka. Svakoj osobi koja se pojavi za prelazak državne granice sa ličnim identifikacionim dokumentom koji izdaju vlasti Srbije na graničnim prijelazima biće obezbeđen deklaracioni list koji privremeno zamjenjuje korišćenje tog dokumenta”, naveo je Kurti na Fejsbuku.

On je rekao da vozila sa srpskim registarskim tablicama koja bi da uđu na Kosovo i kreću se po Kosovu moraju i dalje da imaju naljepnicu stavljenu preko dijela sa državnim simbolom Srbije.

Kurti kaže da je drugom odlukom kosovska vlada omogućila registraciju vozila RKS tablica za sva vozila sa registarskim oznakama “PR”, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “PE”, “DA” od 10. juna 1999. do 21. aprila 2022. i da će prijave početi 1. avgusta i trajati do kraja septembra 2022.

“Ova odluka ima jedinstven karakter po isteku roka važenja”, naveo je Kurti koji je na Fejsbuku objavio i te odluke kosovske vlade.

(Kosovo online)