Connect with us

Kosovo

Kurti: Sada počinje era kada Srbija počinje da uči sa reciprocitetom

Objavljeno

-

Premijer Kosova Albin Kurti reagirao je nakon dogovora između kosovske i srpske strane u Briselu po pitanju registarskih oznaka.

Kurti je rekao da će, budući da će tablice Republike Kosovo u Srbiji biti prekrivene državnim simbolom, sve registarske tablice Srbije bez razlike takođe biti prekrivene našim simbolom na Kosovu.

Rekao je da sada počinje era kada Srbija počinje da uči sa reciprocitetom.

“Uspostavljen je reciprocitet registarskih oznaka vozila. Budući da će registarske tablice Republike Kosovo u Srbiji biti pokrivene državnim simbolom, sve registarske tablice Srbije bez razlike takođe će biti pokrivene državnim simbolom na teritoriji naše države. Specijalna jedinica policije Kosova otišla je 20. septembra na Jarinje i Brnjak kako bi zaštitila granične prijelaze i graničnu policiju od blokada puteva i slobodnog kretanja. Budući da će se blokada ukloniti, naša specijalna jedinica ne mora ostati tamo, ali uvijek ostaje spremna intervenirati u bilo kojem istom ili sličnom kršenju u budućnosti. Naravno, naša sljedeća granična policija će provoditi reciprocitet registarskih oznaka. KFOR će tamo ostati oko dvije nedjelje kako bi se uvjerio da je sve bezbjedno.

Prošle nedjelje predsjednik Srbije postavio je četiri uslova za sastanak naših predstavnika u Briselu. Naravno da mu nisu bili ispunjeni i juče su razgovori održani u Briselu. Sada počinje era kada Srbija počinje da uči sa reciprocitetom”, napisao je Kurti u objavi na Facebooku.

(Info-ks.net)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply