Connect with us

Kosovo

Kurti: Radimo na povećanju minimalne plate

Objavljeno

-

Premijer Albin Kurti saopštio je putem Fajzbuka da je počeo rad na povećanju minimalne plate, čime je ispunjena još jedna obaveza Vlade.

Premijer smatra da su radnici u privatnom sektoru bili izostavljeni godinama i da će im veći prihodi omogućiti da žive dostojanstveno.

“Godinama su radnici u privatnom sektoru izostavljeni. Sa našim upravljanjem, to se mijenja. Osigurat ćemo im prag prihoda koji će im omogućiti da žive dostojanstveno. Za manje od godinu dana u vladi, počeli smo da preduzimamo neophodne korake ka povećanju minimalne plate”, napisao je Kurti.

Kurti je naveo da je prvi korak prilagođavanje zakonskog okvira, kako bi se izbjegle sve postojeće zakonske nesigurnosti u pogledu povećanja minimalne zarade.

“Prvi korak je prilagođavanje zakonskog okvira, kako bi se izbjegle sve postojeće zakonske nesigurnosti u pogledu povećanja minimalne zarade. Ministarstvo finansija, rada i transfera je već pripremilo nacrt zakona koji će uskoro biti stavljen na javnu raspravu. U koordinaciji sa Ekonomsko-socijalnim savjetom, uskoro će biti predložena i visina minimalne plate. Prijedlog zatim usvaja Vlada i time završava proces”, saopštio je Kurti.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply