Connect with us

Kosovo

Kurti: Poruka Srbiji 24. marta 1998. bila da se Kosovo i OVK ne mogu pobijediti

Objavljeno

-

Premijer Kosova Albin Kurti odao je danas počast poginulima u Memorijalnom kompleksu “Mučenici nacije” u Glođanu, prenosi Klan Kosova.

Kurti je, na 25 godišnjicu “Epopeja Dukađinija” rekao da je “porodica Haradinaj, kao i porodica Jašari, imala Srbiju za neprijatelja i slobodu kao cilj”.

„Žestoka bitka od 24. marta 1998. dokazala je hrabrost i odlučnost porodice Haradinaj i našeg naroda na putu oslobođenja. OVK nije poražena, Kosovo nije poraženo. To je bila poruka koju je fašistička Srbija dobila sa kule baca Hiljmija. Postavljeni na četiri pozicije, Hiljmi Haradinaj zajedno sa Mejremeom i Frašerom, Ramuš Haradinaj zajedno sa Bujarom, Daut sa Rasimom i Kujtimom i Škeljzen sa Enverom spasili su kulu. Gazmend Mehmetaj, Hime Haradinaj i Agron Mehmetaj ubijeni su istog dana, njihovu žrtvu poštujemo i pamtimo sa najvećim poštovanjem”, rekao je Kurti.

Kurti je rekao da “porodica Haradinaj dobro zna vrednost slobode” i dodao da je to “porodica palih boraca”.

“Vojska je neodvojivi deo ove porodice. Danas u našoj vojsci imamo poručnika Ljuana Haradinaja, koji marljivo i predano služi zemlji u uniformi KBS”, rekao je Kurti.

(Klan Kosova, Kosovo online)