Connect with us

Kosovo

Kurti: Naše aspiracije su i dalje evroatlantske integracije

Objavljeno

-

Premijer Kosova Aljbin Kurti je tokom posjete Centru za potragu i spasavanje KBS-a u Pomozotinu rekao da je od suštinskog značaja spremnost Kosova da doprinese obezbeđivanju zajedničkih rešenja.

„Zadovoljstvo je biti među vama na završetku ove važne aktivnosti. Čestitamo svim učesnicima i osoblju koji su učestvovali u pružanju pomoći za realizaciju ove vježbe. Ova zajednička aktivnost omogućiće da brzo reagujemo, a istovremeno će pomoći da se spasu životi”, rekao je Kurti, prenosi RTKlive.

On je istako da su ove stečene veštine od vitalnog značaja.

„Ovaj centar je od prošle godine obezbedio obuku za preko 3.000 pojedinaca, među kojima su građani Kosova, Albanije, Velike Britanije, Italije, Mađarske, Turske, Malte, Sjeverne Makedonije itd.“, dodao je on.

Prema riječima premijera, napredak koji je ostvaren u ovom centru je evidentan, ističući napor tima za potragu i spasavanje, koji je Turskoj pružio pomoć nakon tamošnjeg razornog zemljotresa.

„Naše težnje su i dalje evroatlantske integracije, prijem u EU i NATO. Ovaj centar je najbolji primjer ko smo i kakav je naš stav i pravac“, rekao je premijer.