Connect with us

Kosovo

Kurti: Napad na Banjsku organizovao Novosadski klan

Objavljeno

-

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je napad na Banjsku organizovao Novosadski klan. Prema njegovim riječima, na njegovom čelu je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

“On je predsjednik vladajuće SNS, tri puta biran gradonačelnik Novog Sada uz pomoć Zvonka Veselinovića i najbliži prijatelj brata predsjednika Srbije Andreja Vučića“, napisao je premijer Kurti na Fejsbuku.

Prema njegovim riječima, oko 40 pravoslavnih hodočasnika u manastiru Banjska 24. septembra bilo je iz Novog Sada, a da li je to bilo slučajno, pokazaće istraga. On je naveo da “u Raškoj boravi odbegla teroristička grupa koju predvodi Milan Radoičić”.

„Od zloglasnog MUP-a Srbije, dobili su bijele i crne automobile tipa Škoda oktavija registarskih oznaka BG i…NS. Prije dvije decenije Zemunski klan je vladao Srbijom, a sada je njegovo mjesto zauzeo Novosadski klan. Zločinci u ratu, zločinci u miru; zločinci u Srbiji, zločinci na Kosovu. Predsjednik države Aleksandar Vučić, kao capo-di-tutti-capi, je tu da dokaže da je država ta koja diktira zločin“, napisao je Kurti.

On je kazao da je „u četiri sjeverne kosovske opštine teror, kriminal i kultura nasilja paravojske Delija (navijača Crvene zvezde) koja se iskazuje nadimcima ekstremista kao što su: Mami, Lune, Daco, Rusi, Nemac… Bliži se kraj Gile, Drago, Aco, Comi, Belli, Mićko, Prki, Mrki itd“.

Kurti je istakao da Kosovo nema jurisdikciju u Srbiji i da bi EU i SAD trebalo da formiraju Specijalni sud za Novosadski klan.

“Tako bi Balkanska mafija doživela kobni udarac, dok bi region Balkana bio potpuno otvoren za evropsku demokratiju, pravnu pravdu, stabilan mir i ubrzani razvoj“, napisao je premijer Kosova Aljbin Kurti na Fejsbuku.

(RTKLive)