Connect with us

Kosovo

Kurti nakon sastanka s Lajčakom: Dijalog može, ali dobro pripremljen

Objavljeno

-

Predsjednik Samoopredjeljenja Aljbin Kurti oglasio se nakon sastanka s izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom, da datum za početak dijaloga nije određen i da ne poriče važnost dijaloga sa Srbijom, ali da se zalaže za, kako je naglasio, principijelan dijalog zasnovan na dobroj pripremi i iskrenosti, prenosi Koha.

Kurti je nakon sastanka sa Lajčakom, kojim je počeo trodnevnu posjetu Kosovu, rekao da se načelno ne protivi dijalogu.

“Nisam načelno protiv dijaloga, ja sam za principijelan dijalog, koji će biti iskren i dobro pripremljen”, rekao je Kurti.

Kurti je naglasio da početak dijaloga nije vremenski ograničen i da se prije početka moraju formirati nove institucije Kosova.

“Ne postoji datum, jer moramo formirati vladu, mora se obaviti potvrđivanje rezultata izbora. Vlada će imati ministra spoljnih poslova za sve izvršne poslove, pa i pitanje dijaloga“, istakao je Kurti.

Upitan da li se razgovaralo o mapi ispred koje je Lajčak u kancelariji u EU dao izjavu, a na kojoj je Kosovo sastavni deo Srbije, lider Samoopredjeljenja je naveo da se o tome nije razgovaralo.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak boravi u trodnevnu posjetu Kosovu. Posjetu je započeo u sjedištu Pokreta Samoopredeljenje gdje ga je primio predsjednik stranke Aljbin Kurti.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply