Connect with us

Kosovo

Kurti, Konjufca i Osmani odali počast Memorijalnom kompleksu “Adem Jašari”

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca zajedno sa ministrima i saradnicima iz Vlade i parlamenta odali su danas počast Memorijalnom kompleksu „Adem Jašari“ u Srbici u čast 24. godišnjice Epopeje OVK.

Osmani je prilikom odavanja počasti kazala da ono što je porodica Jašari učinila za otadžbinu da će ostati svetlost koja će osvetljavati put čitavim generacijama.

„Zato će njihova slava i sjećanje biti trajni“, rekla je Osmani.

Predsjednik Skupštine, Gljauk Konjufca, rekao je da se danas odaju počast poginulima porodice Jašari na čelu sa komandantom Ademom Jašarijem.

„Upravo je ovaj trenutak kada se žrtva pretvara u epopeju i kada se ceo albanski narod mobiliše i postaje OVK. To je pokrenulo demokratski svijet i takođe aktiviralo međunarodni faktor da vjeruje u našu pravednu stvar. U tom smislu, smatram da je žrtva Jašarajeva najvažniji momenat u oslobodilačkoj borbi naroda Kosova za našu slobodu”, dodao je predsjednik Skupštine.

Premijer Kurti je istakao da se porodica Jašari žrtvovala za slobodu Kosova, ujedinila narod i dala odlučujući podsticaj Oslobodilačkoj vojsci Kosova.

„Ovo nije bio prvi napad na porodicu Jašari, njih je napala Srbija, na čelu sa Miloševićevim režimom, čak i u decembru 1991. i u januaru 1998. Svi ovi napadi su bili udruženi zločinački poduhvat Srbije. OVK je vodila odbrambeni rat i naša pravda i istina se ne mogu otuđiti ni od distorzija koje dolaze ni od poricanja“, rekao je Kurti.

(RTK2)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply