Connect with us

Kosovo

Kurti: Još uvijek nema osmunjičenih za ubistvo

Objavljeno

-

Za trostruko ubistvo u Glođanu u Dečanima još uvijek nema osumnjičenih. Kosovska policija intervjuiše potencijalne svijedoke i druga lica koja su imala kontakt sa vozačem autobusa i dvoje preminulih učenika.

Nakon sahrane u Glođanu u Dečanima, premijer Albin Kurti sastao se sa ministrima u policijskoj stanici u Dečanima, i direktorom kosovske policije Samedinom Mehmetijem.

Izvršni direktor je rekao da se ulažu maksimalni napori da se pronađu počionici ovog gnusnog zločina. On je još jednom naglasio da će vlada ponuditi nagradu od 20 hiljada evra onima koji pomognu u rešavanju ovog slučaja.

Ni nakon 48 sati, od napada na autobus u kojem su se vozili studenti, nema osumnjičenih.

“Trenutno nemamo ni osumnjičenog ni okrivljenog. Čim budemo imali informacije sigurno ćemo vas obavestiti“, kazao je on.

Direktor kosovske policije Samedin Mehmeti rekao je da su u ovoj policijskoj akciji i ispitivanju potencijalnih svijedoka angažovani istražitelji.

“Radimo na dva, odnosno tri koloseka, koji bi potencijalno mogli biti različiti motivi, koji su mogli da dovedu do ubistva. Radimo ne samo sa Autobuskom stanicom i ljudima koji su imali kontakt sa vozačem i žrtvama, već i sa ljudima koji su bili u kontaktu sa njima. ali i sa svim licima koja su mogla imati kontakt ili informacije o slučaju“, naveo je Mehmeti.

Danas popodne stotine građana prisustvovalo je sahrani dvoje učenika.

Prije dva dana napadnut je autobus na liniji Đakovica-Dečani koji je prevozio učenike. U ovom napadu poginule su tri osobe.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply