Connect with us

Kosovo

Kurti: Brzo ćemo odlučiti da li ću biti na izbornoj listi, analiziramo odluku suda

Objavljeno

-

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti nije se izjasnio da li će nakon objavljene odluke Ustavnog suda biti nosilac liste svoje partije na predstojećim parlamentarnim izborima. On je kasno sinoć rekao da zvaničnici ove stranke analiziraju odluku Ustavnog suda, koja ograničava mogućnost kandidovanja onima koji su u prethodne tri godine pravosnažno osuđeni.

Što se tiče mogućnosti da ne bude na listi Samoopredeljenja, Kurti je rekao da će o tome vrlo brzo odlučiti predsjedništvo Samoopredeljenja.

“Ne želim da komentarišem i tumačim komentare tumačenja odluke suda. Mi ćemo dati svoj stav. Pokret osim što je najveća partija u državi ima i jasnu podršku većine stanovništva na Kosovu“, istakao je Kurti u izjavi za TV Dukađini.

“Ko će biti na listi za poslanike, sa kojim rangom i s kojim kandidatom za premijera, uskoro će odlučiti Glavni odbor i predsjedništvo Pokreta Samoopredeljenje”, rekao je Kurti.

On je naglasio da će sačekati tumačenje stručnjaka njegove stranke.

Podsjetimo, Kurti je prije nepune tri godine osuđen na uslovnu kaznu zatvora sa grupom aktivista stranke, kada su bacili suzavac tokom protesta u Skupštini Kosova.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply