Connect with us

Kosovo

Krasnići upozorava: Situacija sa koronavirusom se iz dana u dan pogoršava

Objavljeno

-

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini Valjbon Krasnići rekao je da se situacija sa koronavirusom na Kosovu pogoršava i da sve veći broj zaraženih lica zahtjeva bolničko lečenje, prenosi Ljajmi.

Krasnići je rekao da se trenutno u regionalnim bolnicama i Kliničkom centru liječi 780 pacijenata, od kojih se 36 nalazi u kritičnom stanju.

„Situacija sa virusom kovid – 19 se iz dana u dan pogoršava. Svakog dana viđamo sve više pacijenata koji traže hospitalizaciju. Danas imamo 780 pacijenata hospitalizovanih u 7 opštih bolnica i u kovid klinikama UKCK. Od tog broja 36 je u kritičnom stanju, dok više od 500 pacijenata ima kiseoničku terapiju“, rekao je Krasnići.

On je istakao da će od nadležnih tražiti da se razmatra mogućnost proširenja bolničkih kapaciteta.

„Juče je odlučeno da ćemo uputiti pismo vladi kako bismo razmotrili mogućnosti za proširenje kapaciteta“, naglasio je Krasnići.

Kada je riječ o vakcinama protiv koronavirusa, Krasnići ističe da svaka vakcina ili lek imaju određene neželjene efekte.

„Svaka vakcina koja uđe u upotrebu i odobri se mora biti bezbkedna za upotrebu. Moramo znati da bilo koja vakcina ili lek imaju neželjene efekte, ali ako se ovi neželjeni efekti pojave kod malog broja pacijenata, nema razloga da ih ne koristite“, zaključio je Krasnići.

(Lajmi, Kosovo online)