Connect with us

Kosovo

Kosovo ostaje posvećeno partnerstvu sa američkom državom

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani dočekala je danas na sastanku otpravnika poslova u ambasadi Amerike Nikolasa Điakobija, sa kojim je diskutovala o pozivu koji je primila od predsednika Bajdena za Samit demokratije i o pripremnim koracima za učestvovanje na Samitu 9. i 10. decembra.

Kako se navodi, Predsjednica Osmani će predvoditi delegaciju Kosova na ovom Samitu, koji će se održati virtuelno, a naredne godine će Samit biti održan uz fizičko prisustvo.

U tom smeru, Osmani će u saradnji sa ambasadom Amerike sastaviti plan prezentovanja na Samitu za demokratiju, koji će pokriti tri oblasti: jačanje demokratije i borba protiv autoritarizma, borba protiv korupcije, kao i promovisanje poštovanja ljudskih prava.

Oba sagovornika su se složila da Kosovo predstavlja dobar primer demokratije u razvoju i da saradnja sa SAD-om predstavlja stratešku orijentaciju Kosova.

Predsjednica Osmani zahvalila se SAD-u na konstantnoj podršci i istakla je da Kosovo ostaje posvećeno partnerstvu sa američkom državom kako bi realizovalo njene ciljeve.

(RTK2)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply