Connect with us

Kosovo

Osmani: Historijski dan za Kosovo, SAD donirale 55 vojnih vozila KBS

Published

on

Sjedinjene Američke Države donirale su 55 vojnih vozila Kosovu. Ovom prilikom, predsjednica Vjosa Osmani izrazila je zahvalnost američkom predsjedniku Bajdenu, američkom ambasadoru na Kosovu Filipu Kosnetu, američkoj vojsci i američkom narodu, prenosi Reporteri.

Predsjednica Osmani zahvalila se američkom predsjedniku Bajdenu o brizi i želji da Kosovo razvije interaktivne vojne sposobnosti.

„Želim da izrazim duboku zahvalnost u ime građana Kosova predsjedniku Bajdenu, ambasadoru Kosnetu, celoj američkoj vladi, posebno američkoj vojsci, ali prije svega američkom narodu, koji je stara se o tome da Kosovo razvija svoje interaktivne vojne kapacitete zajedno sa razvojem demokratskog života i pravilnim funkcionisanjem institucija zemlje”, izjavila je Osmani.

Osmani je ovom prilikom izrazila nadu da će Kosovo uskoro obezbjediti i helikoptere.

“Nadam se da će sljedeća faza obuhvatiti preko potrebne helikoptere, koji će takođe služiti za spasavanje života u slučajevima vanrednih situacija i prirodnih katastrofa”, dodala je predsjednica Kosova.

Svečanosti primopredaje oklopnih vojnih vozila, tipa M1117 ASV, koju su donirale Sjedinjene Američke Države, pored predsednice Vjose Osmani i premijera Kurtija, učestvovali su ministar odbrane Armend Mehaj, visokoki lokalni i međunarodni vojni organi.

(Reporteri, Kosovo online)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *