Connect with us

Kosovo

Osmani: Historijski dan za Kosovo, SAD donirale 55 vojnih vozila KBS

Objavljeno

-

Sjedinjene Američke Države donirale su 55 vojnih vozila Kosovu. Ovom prilikom, predsjednica Vjosa Osmani izrazila je zahvalnost američkom predsjedniku Bajdenu, američkom ambasadoru na Kosovu Filipu Kosnetu, američkoj vojsci i američkom narodu, prenosi Reporteri.

Predsjednica Osmani zahvalila se američkom predsjedniku Bajdenu o brizi i želji da Kosovo razvije interaktivne vojne sposobnosti.

„Želim da izrazim duboku zahvalnost u ime građana Kosova predsjedniku Bajdenu, ambasadoru Kosnetu, celoj američkoj vladi, posebno američkoj vojsci, ali prije svega američkom narodu, koji je stara se o tome da Kosovo razvija svoje interaktivne vojne kapacitete zajedno sa razvojem demokratskog života i pravilnim funkcionisanjem institucija zemlje”, izjavila je Osmani.

Osmani je ovom prilikom izrazila nadu da će Kosovo uskoro obezbjediti i helikoptere.

“Nadam se da će sljedeća faza obuhvatiti preko potrebne helikoptere, koji će takođe služiti za spasavanje života u slučajevima vanrednih situacija i prirodnih katastrofa”, dodala je predsjednica Kosova.

Svečanosti primopredaje oklopnih vojnih vozila, tipa M1117 ASV, koju su donirale Sjedinjene Američke Države, pored predsednice Vjose Osmani i premijera Kurtija, učestvovali su ministar odbrane Armend Mehaj, visokoki lokalni i međunarodni vojni organi.

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply