Connect with us

Kosovo

Konjufca zvanično predao dužnost predsjednici Osmani

Objavljeno

-

Na ceremoniji održanoj u Predsjedništvu Kosova, v.d. predsjednika Glauk Konjufca predao je večeras dužnost predsjednici Kosova Vjosi Osmani.

Glauk Konjufca, predsjednik Skupštine Kosova, čestitao je predjsednici Osmani na novom zadatku, poželio joj uspjeh i izrazio spremnost za međuinstitucionalnu saradnju.

“Poznavajući izbliza Vjosu Osmani-Sadriu, koju su poslanici danas izabrali za predsjednicu Republike Kosovo, ne sumnjam da će se ova odgovornost koju ona preuzima obavljati s pošteno i uz najveće poštovanje prema ljudima koje predstavlja. Predsjednice čestitam ti na novom zadatku. Kao predsjednik parlamenta Republike Kosovo, biću u vrlo bliskoj saradnji sa vama, uvijek u korist građana Kosova i radi zaštite interesa naše države”, naglasio je Konjufca.

Predsjednica Osmani zahvalila se Konjufci na dosadašnjem radu u Predsjedništvu.

“Kao što sam rekala u obraćanju u Skupštini, vrata ove institucije biće otvorena za sve, biću predsjednik svih naših građana i sarađivati ​​sa svim političkim strankama, civilnim društvom, medijima i svim građanima. U cilju napretka naše Republike prema našim zajedničkim i strateškim interesima”, naglasila je predsjednica Osmani.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply