Connect with us

Lokalne

Koalicija Zajeno osudila napad u Globočici

Objavljeno

-

Tragični događaj koji se dana 04. 03. 2021. godine dogodio u selu Globočica, a kojom prilikom su iz vatrenog oružja ranjena dva pripadnika goranske zajednice, duboko je uznemirio građane Gore. Uznemirenost je utoliko veća zato što je na pripadnike goranske zajednice, iz vatrenog oružja, pucao policijski službenik albanske nacionalnosti, koji je u tom trenutku bio na službenoj dužnosti.

Koalicija Zajeno najoštrije osuđuje akt nasilja koji predstavlja pokušaj ubistva, i zahtjeva od nadležnih institucija i sudskih organa da postupe po zakonu protiv izvršioca ovog dela.

Imamo poverenje u policijske i sudske organe da će postupiti po zakonu. Nadamo se da će uslediti osuda ovog događaja svih dobronamernih ljudi a naročito od strane političkih subjekata sa kosovske političke scene.

Apelujemo na pripadnike goranske zajednice da ostanu prisebni i pokažu dostojanstvo u izjavam i komentarima, takođe molimo i komšije iz albanske zajdenice da pokažu solidarnost sa goranskom zajednicom i suzdrže se od negativnih komentara na društvenim mrežama.

Najoštije osućujemo pogrdni komentar koji je napisan od strane zdravstvenog radnika koji je zapošljen u domu zdravlja u Dragašu.

Povređenima želimo brz oporavak, a njihovim porodicama nadu u spešan i srećan ishod lečenja i oporavka.

U Dragašu, 05, 03, 2021.godine
Koalicija Zajeno

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply