Connect with us

Kosovo

KFOR demantovao da je srpska žandarmerija ušla na Kosovo

Objavljeno

-

Misija KFOR-a koju predvodi NATO demantovala je vijest objavljenu u pojedinim medijima u kojoj se navodi da je srpska žandarmerija ušla na teritoriju Kosova.

U saopštenju KFOR-a se navodi, da se danas oko 14.45, letonska jedinica u sastavu KFOR-a, spremala da započne sinhronizovanu patrolu sa pripadnicima Vojske Srbije duž obe strane granice.

„U vrijeme snimanja dotične fotografije, letonsko osoblјe je koordiniralo sa svojim srpskim kolegama, koji su se nalazili na njihovoj strani granične linije. Važno je napomenuti da je letonski odred bio pozicioniran dalјe iza svog komandanta, koji je bio uklјučen u koordinaciju aktivnosti sa Vojskom Srbije. Slika je mogla biti isečena kako bi se isklјučili delovi koji prikazuju letonskog komandanta kako razgovara sa komandantom SAF. Sinhronizovana patrola je sprovedena na profesionalan način i uz puno poštovanje dobro utvrđenih procedura“, navodi se u saopštenju KFOR-a.

Dodaje se da će KFOR nastaviti da sprovodi svoj mandat UN-a, obezbeđujući bezbednost i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu, u svakom trenutku i nepristrasno.