Connect with us

Kosovo

KESCO: Martovski računi za struju po novim tarifama

Objavljeno

-

Kosovska kompanija za snabdevanje električnom energijom (KESCO) najavila je da će martovski računi biti u potpunosti obračunati sa novim tarifama, na osnovu odluke koju je donela Regulatorna kancelarija za energetiku, prenosi Telegrafi.

Prema KESCO-u, potrošnja će biti podeljena u dva bloka, 0-800kVh i veća od 800kVh i to u dva dnevna intervala, odnosno biće podeljena na dan i noć.

“Već je poznato da će se potrošnja u prvom bloku od 0-800kVh obračunavati po istim tarifama, dok će se potrošnja preko 800kVh obračunavati po novim tarifama. Dakle, uz povećane naknade biće plaćen samo deo iznad ovog troška. Ako je potrošač potrošio ukupno 900kVh, onda će prvi blok, gde su cijene nepromenjene, platiti 800kVh i 100kVh po visokoj tarifi, obe podeljene čak i u okviru potrošnje dan-noć”, navodi se u saopštenju.

Na računu kupaca biće označen prvi obračun sa A1/B1, što predstavlja visoku tarifu, u bloku do 800kVh.

U kompaniji ukazuju da više od 78 odsto potrošača neće uopšte biti pogođeno povećanjem tarifa.

“Što se tiče onih koji prekorače blok tarifu, KESCO apeluje da štede maksimalno, da olakšaju sebi i elektroenergetskom sistemu zemlje u ovom kriznom vremenu, kada su cijene na međunarodnom tržištu dostigle vrtoglave cifre”, saopštila je kompanija.

(Telegrafi, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply