Connect with us

Islam

Kako će izgledati tvoj prvi dan u Džennetu

Published

on

Dok budeš stajao na prekrasnom balkonu tvoga dvorca u Džennetu i posmatrao džennetske rijeke, bašče i izobilje koje ti je na dohvat ruke i koje ne prolazi. Dok budeš gledao i uživao u rijekama od mlijeka, u rijekama od meda, u rijekama od vina koje ne opija i u rijekama od čiste i pitke (neustajale) vode. Dok budeš gledao ostale svoje dvorce od zlata i srebra, i posjed od bisera, koji se prostire dokle pogled dopire. U tvom posjedu će biti i pješčani humci od miska i bit ćeš okružen najljepšim mirisima. Vidjet ćeš u njemu mnoštvo stabala čije su grane od zlata i čiji plodovi su raznovrsnih boja i predivnih okusa.

Zatim ćeš vidjeti svoju poslugu i svoje džennetsko kraljevstvo. A onda ćeš vidjeti hurije, džennetske ljepotice neopisive ljepote i vječno mladu poslugu koja će ti uvijek biti na usluzi. Vidjet ćeš i svoje najdraže i najmilije koje si izgubio na dunjaluku, Allah će vas ponovo spojiti u Džennetu. Pa, zar sve to ne zaslužuje strpljivost na dunjalučkim iskušenjma i nedaćama?! Zar sve to ne zaslužuje privikavanje duše na pokornost Allahu i udaljavanje od grijeha?!

Allahu dragi, sakupi nas sa onima koje volimo u Džennetu Firdevsu! Sa onima kojima smo, kada smo bili odsutni, nedostajali, koji su nas, kada smo bili nemarni, bratski savjetovali i upozoravali, a nisu nas sramotili, sa onima koji, kad su Ti upućivali dove, nisu nas zaboravljali, sa onima koji su bili poput zvijezda, kad god bi se lađa našeg života izgubila i zalutala na uzburkanom dunjalučkom moru, oni su nam put pokazivali. Učini, Gospodaru, da se na Sudnjem danu sretnemo s njima u hladu Tvoga Arša i uvedi nas u Džennet bez obračuna i bez prethodne kazne! Amin!

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić
(saff.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *