Connect with us

Kosovo

Jašaraj nakon sastanka sa Kurtijem: Nije postignut dogovor, štrajk će biti nastavljen

Objavljeno

-

Predsjednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Rahman Jašaraj izjavio je da, na sastanku sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, nije postignut dogovor i da će štrajk prosvetnih radnika biti nastavljen, prenosi Reporteri.

Jašaraj je rekao da je najbolja vijest sa ovog sastanka to što je uopšte počeo dijalog predstavnika sindikata sa premijerom Kurtijem, ali je naglasio da dogovor nije postignut.

“Upravo smo završili dugo očekivani sastanak. Sastanak je bio prilično dug. Obe strane su iznele svoje stavove, podsjetili smo premijera na naše zahtjeve. Sastanak je bio sadržajan, ali nema promena. Vlada stoji iza onoga što kaže, a mi pri svojim zahtjevima. Najvažnija tema je bio paket pomoći koji su nam dali bez konsultacija, a tražili smo da taj paket dosta izmeni. Bili smo spremni da napravimo mali kompromis, ali je Vlada ostala pri tome. Na sastanku nije postignut nikakav pomak”, rekao je Jašaraj okupljenim medijima.

Od 25. avgusta štrajkuju službenici javne uprave i nastavnici koji traže dodatnih 100 evra mjesečno, do usvajanja novog zakona o platama.

Vlada je ovoj kategoriji zaposlenih ponudila pomoć od 50 evra za tri mjeseca.