Connect with us

Izbori 2021

IZBORI 2021: Debata bošnjačkih kandidata za zastupnike u Skupštini Kosova

Objavljeno

-

Povodom predstojećih parlamentarnih izbora na Kosovu zakazanih za 14. februar 2021. godine, na javnom servisu RTK1 – Program na bosanskom, u emisiji ‘Mostovi’, prikazana je debata sa predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka i inicijativa koji učestvuju na izborima.

U Prištini je, 4. februara, u studiju RTK-a, održana predizborna debata predstavnika bošnjačkih političkih partija i inicijativa, koje će se, na prijevremenim parlamentarnim izborima, 14. februara, takmičiti za tri bošnjačka zastupnička garantirana mjesta, od 120, koliko broji Skupština Republike Kosova.

Sagovornici debate bili su: Ćerim Bajrami ispred Koalicije Vakat, Duda Balje, predsjednica Socijaldemokratske Unije, Emilija Redžepi, predsjednica Nove Demokratske stranke, Esmir Kasi ispred Naše inicijative i Adrijana Hodžić, ispred inicijative Ujedinjena zajednica – Adrijana Hodzić.

Kandidati za zastupnike govorili su o svojim programima, o decentralizaciji, o tome zašto nemaju zajednički nastup, obrazovanju, o budućem popisu… .

Debatu je vodio novinar Mustafa Balje. Kompletnu debatu možete pogledati u video prilogu:

(Info-ks/Radio Gora)