Connect with us

Lokalne

Italijanski KFOR donirao medicinsku opremu GCPM u Dragašu u vrijednosti od 25 hiljada evra

Objavljeno

-

Predsjednik Opštine Dragaše Bežet Dželadini primio je u svom kabinetu komandanta italijanskog KFOR-a, pukovnika Ivano Marotta.

Ova posjeta je održana u okviru uručenja medicinske opreme Glavnom centru porodične medicine u Dragašu.

Gradonačelnik Dželadini je dao opis opšte situacije u opštini, organizacione strukture upravljanja, kao i probleme i potrebe naše opštine.

Komandant Marotta se zahvalio gradonačelniku Dželadiniju na gostoprimstvu i poštovanju, obećavši mu da će se ova saradnja produbljivati ​​i da je KFOR tu ne samo da održi mir već i da pomogne stanovništvu opštine Dragaš.

Na kraju sastanka, gradonačelnik Dželadini je rekao da je uputio italijanskom KFOR-u pismeni zahtjev za rezervoar za gašenje požara, a prije posjete GCPM posjetiti su vatrogasnu jedinicu.

Nakon posjete Vatrogasnoj službi, nastavili su do Glavnog centra porodične medicine „Adem Berisha“ u Dragašu, gdje je održana ceremonija prijema donacije.

U sklopu ove donacije donirano je: stomatološka stolica, kompresor, stomatološki komplet, krevet za pregled, elektricni bolnicki krevet za pacijente, koncentrator kiseonika, detektor vena imobilajzera, termometar, pulsni oksimetar, pedijatrijski inhalator itd.

Predsjedavajući Dzeladini i Brenoli su se zahvalili g. Marottu za ovu pomoć italijanskog naroda i poreskih obveznika.