Connect with us

Kosovo

Istekao rok za preregistraciju, počelo izricanje opomena zbog nelegalnih tablica

Objavljeno

-

U 00:00 časova stupile su na snagu nove mjere koje je Vlada Kosova donela za nelegalne registarske tablice koje još uvijek kruže u nekim delovima Republike Kosovo. Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja ponovo je pozvao građane koji posjeduju vozila sa nelegalnim registarskim tablicama da ih registruju na državne RKS, pri čemu je rekao da je prema odluci počelo izricanje mjere opomene.

„Policija Kosova danas, u skladu sa novom odlukom Vlade i zakonskom regulativom na snazi, za sve vlasnike vozila koja se kreću sa nelegalnim tablicama počinje da izriče mjeru opomene, sa zahtjevom da odu bilo kom od centara za registraciju vozila da registruju svoja vozila sa registarskim tablicama RKS“, napisao je Svečlja na Fejsbuku, odmah po stupanju 1. novembra u kalendaru.

Pozvao je građane koji imaju nelegalne registarske oznake „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“ od 10.06.1999.godine do 21.04.2022. da registruju svoja vozila sa RKS registarskim oznakama.

“Tako uspješno završavamo ovaj proces koji direktno doprinosi javnoj bezbjednosti, bezbednosti saobraćaja i vraćanju zakonitosti u zemlju“, napisao je ministar unutrašnjih poslova.

Svečlja je ohrabrio građane da ne ostanu taoci kriminalnih grupa, već da koriste objekte za registraciju svoje imovine u skladu sa olakšicama koje im pružaju institucije.

„Pozivam građane da ne ostanu taoci političkih interesa i kriminalnih grupa, već da iskoriste sve objekte i prijave svoja sredstva u svim Registracionim centrima, bez obzira na prebivalište i lokaciju.

Svečlja je dalje napisao da je Vlada Republike Kosovo posvećena obezbeđivanju bezbjednosti i vladavine zakona u cijeloj zemlji i za sve njene građane bez razlike.

(RTK)