Connect with us

Kosovo

Hoti: Vučićeve izjave pokazuju destruktivan pristup Srbije prema Kosovu

Published

on

Premijer u tehničkom mandatu Avdulah Hoti reagovao je nakon izjave i fotografije koju je objavio predsjednik Srbije. Hoti je ocjenio izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i objavljenu fotografiju mape Kosova u bojama srpske zastave, kao dokaz destruktivnog pristupa Srbije prema Kosovu.

Premijer je na Fejsbuku napisao da bez obzira na sve, Republika Kosovo zalaganjem i odlučnošću, nastavlja put ka članstvu u NATO, Evropskoj uniji i svim relevantnim međunarodnim institucijama

“Izjava i objavljena mapa Kosova u bojama zastave Srbije pokazuju destruktivan pristup predsjednika Aleksandra Vučića, koji naš sjeverni susjed dosljedno ima u odnosu na Republiku Kosovo, uprkos brojnim obavezama koje je Srbija preuzela, pod garancijama međunarodne zajednice, za mir, stabilnost i prosperitet regiona. I pored provokacija koje dolaze od našeg sjevernog suseda Republika Kosovo zalaganjem i odlučnošću, nastavlja put ka članstvu u NATO, Evropskoj uniji i svim relevantnim međunarodnim institucijama”, napisao je Hoti na Fejsbuku.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *