Connect with us

Kosovo

Hoti: Vakcinacija zdravstvenih radnika iz privatnog sektora počinje u utorak

Objavljeno

-

Gotovo 3.000 zdravstvenih radnika primilo je vakcinu protiv Covid-19, od 30. marta, kada je vakcinacija započela u dvorani “1. oktobra”, kazao je glasnogovornik Ministarstva zdravlja Faik Hoti za Ekonomia online.

“Danas do podneva u dvorani 1. oktobra i drugim centrima vakcinisano je oko 140 osoba, dok se ukupno vakcinisanih približavamo brojci od oko 3.000. Za to vrijeme vakcinisane su osobe zdravstvene službe koja djeluje u okviru kosovske policije, sutra će biti vakcinisana zdravstvena služba koja je dio Kosovskih bezbednosnih snaga”, rekao je Hoti.

Rekao je da su zadovoljni spremnošću ljekara za vakcinaciju.

“Imali smo druga očekivanja, ali vidimo da sve više ljudi dolazi i vakciniše se. Pozivamo vas da se vakcinišete kako biste stvorili aktivni imunitet. Ponekad razumijemo nemogućnost zbog vikenda, ali bilo bi vrlo dobro da se odazovete jer se ne zna u kom se periodu može pružiti druga prilika”, rekao je.

Hoti je nagovijestio da će od utorka početi vakcinacija zdravstvenih radnika iz privatnog sektora.

“Zdravstveni radnici biće vakcinisani ove nedjelje, a od sutra počinje vakcinacija zdravstvenih radnika iz privatnog sektora. Kada se završi vakcinacija zdravstvenog osoblja, vakcinacija se nastavlja u opštinama, gdje će biti vakcinisani hronični bolesnici i starije prema ranije predviđenom planu vakcinacije”, rekao je Hoti.

(Ekonomia online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply