Connect with us

Kosovo

Haradinaj traži da se obustavi novčano kažnjavanje građana zbog antikovid mjera

Objavljeno

-

Lider ABK Ramuš Haradinaj rekao je da bi Vlada trebalo da se usredsredi na obezbeđivanje vakcina, a ne da odlaže taj proces, poručivši premijeru Aljbinu Kurtiju da zaustavi novčano kažnjavanje građana zbog nepoštovanja antikovid mjera, prenosi Reporteri.

Haradinaj je na redovnom zasjedanju Skupštine Kosova na kome se raspravlja o pandemiji zahtjevao i da vlada obezbedi besplatne lijekove za sve kovid pacijente.

“Usredsredite se na obezbeđivanje vakcina, sigurnih vakcina, dakle ne sumnjivog porekla i uradite to bez odlaganja. Ne gubite vrijeme, molim vas. Dok ne budu dostupne vakcine, trebalo bi da kovid pacijentima pružite besplatne lijekove. Znate troškove za svakog pacijenta. Važno je voditi računa o ekonomiji u vrijeme pandemije i zdravstvene krize. Zato i treba da osigurate finansijske pakete dok je ovakva situacija”, rekao je Haradinaj.

Ukazao je i da je novčano kažnjavanje građana zbog nepoštovanja antikovid mjera potrebno zaustaviti.

“Novčano kažnjavanje nije odgovarajuća praksa. Obezbedite povoljne kredite i ne dozvolite smanjenje plata i penzija, kao što ste to učinili sa smanjenjem penzionerskih dodataka”, rekao je Haradinaj.

Lider ABK je poručio i da ne postoji razlog za policijskim časom, zatraživši od Vlade da povuče tu odluku.

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply