Connect with us

Kosovo

Hajdari: Vlada radi na tome da spreči mlade da napuste Kosovo

Objavljeno

-

Ministarka industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari rekla je da promocija novih biznisa i inovacija ostaje cilj vlade i ministarstva koje vodi, dodajući da je izvršna vlast ozbiljno shvatila ovo pitanje kako bi se stvorili uslovi da mladi ostanu na Kosovu i da ne traže bolje uslove za život i rad negde drugde, prenosi Kljan Kosova.

Hajdari je na konferenciji „Razvoj ekosistema start-up biznisa i inovacija“ navela da su inovacije potencijal za razvoj i za studente i da je raduje što mladi studiraju tehnologiju jer je to osnova za ekonomski razvoj Kosova. Vlada Kosova i Ministarstvo, kako je rekla, nastaviće da podržavaju mlade koji se bave tehnologijom i inovacijama.

„Budžet Kosova je koncentrisan na podršku tehnologije i inovacija. Čak i Evropska komisija ima mnogo projekata koje podržava u ovoj oblasti, pa treba sagledati i ovu mogućnost”, rekla je Hajdari.

Ambasador Finske na Kosovu Mati Nisinen izrazio je zadovoljstvo što na Kosovu ima mnogo stručnjaka za tehnologiju, pa čak i specijalizovanih kompanija u ovom sektoru.

„Fasciniran sam digitalizacijom ovde. Možemo da budemo veoma dobar partner koji može da pomogne u ovom sektoru. Kosovo stoji veoma dobro na Balkanu u pogledu studenata tehnologije“, kazao je Nisinen.

(Klan Kosova, Kosovo online)