Connect with us

Kosovo

Građani Kosova: Korupcija na Kosovu nestaće sa odlaskom stare generacije političara

Objavljeno

-

Građani Kosova smatraju da, i pored promene vlasti, korupcija na Kosovu nije prestala, piše Ekonomija onlajn.

Neki od njih su uvereni da je dolaskom Kurtijeve vlade korupcija “ukorenjena”, dok drugi navode da će ona nestati tek kada sa političke scene odu svi stari političari.

“Korupcije ima, ali koja vlast na Kosovu nije korumpirana”, navodi građanin Haljit Kavaja.

Drugi je uvjeren da je na Kosovu trenutno više korupcije nego u prethodnim vladama.

“Na Kosovu je mnogo više korupcije nego u prethodnim vladama, ona i dalje postoji i neće nestati bez odlaska stare generacije”, rekao je Ljutfi Tači.

Iako smatra da nema promjena u borbi protiv korupcije, građanin Hamit Hoti bolje vidi trenutnu situaciju. Situacija, kaže, nije tako loša.

“Isto je kao prije i posle Kurtija, nikakve promene se ne primećuju, građani ih ne primećuju. Mislim da ima korupcije, ali ne u meri u kojoj to govore ljudi koji nemaju prave informacije”, rekao je on.

U organizaciji civilnog društva u ponedeljak je počela “Nedjelja borbe protiv korupcije 2022”, gdje će biti održane različite aktivnosti usmerene na podizanje svesti o borbi protiv korupcije.

Povodom obilježavanja ove nedjrlje, nevladine organizacije su planirale da pozovu sve lokalne i međunarodne aktere na Kosovu, sa ciljem podizanja svesti o povećanju transparentnosti i odgovornosti u borbi protiv korupcije.

(Ekonomia online, Kosovo online)