Connect with us

Lokalne

Gospodo iz KEDS-a, KEK-a, KESCO-a u Gori žive ljudi! Neodgovornost i bezobrazluk kosovskih elektrokompanija

Objavljeno

-

Kiše i vjetrovi donose i probleme sa strujom u Dragašu, posebno na liniji prema Restelici. Kao i svake godine, i ove godine niko o tome ne brine. Niko živ ne zna niti razumije o čemu se radi. U samo nekoliko dana bilo je preko 20 isključenja i uključenja. Ko zna koliko je uređaja oštećeno. Više niko ne reaguje, svi su oguglali na neodgovornost, bezobrazluk i očiglednu diskriminaciju od strane kosovskih elektrokompanija.

Iznenađujuće je da se niko od političkih funkcionera ne oglašava i ne preduzima nikakve korake.
Valjda ovo mnogima daje do znanja da za njih nema mjesta na Kosovu, pa je svakim danom sve više ljudi koji odavde odlaze, nerado, ali ipak odlaze negdje gdje nisu neželjeni, negdje gdje će bar dobiti pravu priliku da žive život dostojan čovjeka.

Restelica je najveće selo na Kosovu, sa oko 10.000 stanovnika, a trenutno ih ima jedva 2.000 na Kosovu, što je pokazatelj da odnos prema Restelici nije kako treba.

Juče, 19. decembra, pala je bandera u Dragašu, 24 sata niko ništa nije uradio da otkloni problem. Valjda kada su čuli da se radi o liniji koja vodi do Restelice, pomislili su, neka ih, naišla je još jedna koincidencija koja će ih malo disciplinovati, naučiti da će ovdje imati sve, koliko im neko dozvoli, uključujući i struju.

Za čudo, kada dođe ljeto, ima struje od oko 100 volti, valjda je to uspjeh. Kablovi pucaju na sve strane, bandere koje drži samo kora ili kablovi padaju, ubijaju konje, padaju preko kuća. Ovakvi kablovi i stare bandere prolaze preko kuća kroz naselja, prijeteći da će, ne daj Bože, nekoga ubiti, a nekome to je u redu, tu su drugi prioriteti.

Na primjer, bandera od prije nekoliko godina mora se zamijeniti betonskom, to je prioritet. Prioritet je i upad bez naloga u domaćinstva u kojima su djeca ili mladi otišli u inostranstvo i zbog toga troše manje električne energije. To je tako koliko god htjeli ne vjerovati u ovakav odnos prema potrošačima.

Iznenađujuće je da i djelimični vlasnici, turske kompanije za to nemaju sluha, iako su prije deset godina mnoge delegacije išle i pokušavale da im ukažu na ovaj problem.

Nikoga nije briga, a svi hoće nešto da naplate, neki dug za struju od 100 volti, neko smeće koje ne iznesu preko zime, neki porez na zemlju i kuću i bilo šta samo da bi dobili koji groš, a da je kojim slučajem sličnih slučajeva u zapadnim zemljama, neko bi debelo odgovarao. Ovdje može odgovoriti samo onaj ko digne glas, ko se požali na lošu uslugu, što ne valja, loše ponašanje službenika, na, na, na … .

Ah da, bandere i elektromreže će biti zamijenjene za koju godinu, kada im dođe vrijeme za penziju. Obzirom da je mreža u opštini uspostavljena 1960. godine, ostalo je još malo do 2025. godine. Međutim, malo smo sumnjičavi, neće biti vremena za penzionisanje bandera, zakon za penzionisanje bandera nije isti kao za ljude, otporne su, izdržaće još najmanje 10 godina, u međuvremenu ako padne bandera, promenićemo je i šta više hoće od nas. Pa nećemo trošiti novac na gluposti.

Gospodo iz KEDS-a, KEK-a, KESCO-a u Gori žive ljudi!

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply