Connect with us

Lokalne

“Gorska magistrala” nekada san, danas stvarnost! Započeli radovi na izgradnji puta Brod – Zlipotok – Restelica

Objavljeno

-

Dana, 25. 07. 2018. godine, opštinu Dragaš je posjetio Cem Sinan Barim, komandant turskog KFOR-a. Visokog vojnog dužnosnika dočekali su gradonačelnik opstine Dragaš Šaban Šabani, dogradonačelnik Selami Saiti, dogradonačelnik iz redova nevećinskih zajednica Šerif Aga, direktori Bean Hadžiasan, Behar Brenoli i direktor obrazovanja Vloran Cenaj, zatim Munir Jonuzi i koordinator nastave za nevećinske zajednice Adnan Redžeplar. Dočeku je prisustvovao i Usmen Baldži, zamjenik ministra za Ekonomski razvoj.

Povod ove posjete su upravo započeti radovi na probijanju puta Brod – Zlipotok – Restelica, kao i Buka i Bačka.

Komandant je ovom prilikom poželio sretno izvođenje radova, i napomenuo da će turski KFOR kao i uvijek do sada drage volje izaći u susret i sarađivati sa opštinom Dragaš kako bi pružio pomoć pri probijanju ovog, ali i drugih puteva u opštini.

Svi prisutni zahvalili su komandantu na pomoći prilikom probijanja ovih putnih pravaca u ukupnoj dužini od oko 9 km, i poželjeli su mu uspješan rad za vrijeme mandata na Kosovu.

Nakon završetka posjete, komandant je zbog obaveza morao ići za Prizren, a zamjenik ministra Usmen Baldži, dogradonačelnik Šerif Aga, direktori Bean Hadžiasan i Behar Brenoli kao i Adnan Redžeplar, otišli su na licu mjesta kako bi prisustvovali početku izvođenja radova.

“Kada smo prije više od deset godina pokretali temu oko probijanja putnog pravca od Broda prema Restelici, vjerujte mi ni ja nisam vjerovao u stvarnu mogućnost našeg zahtjeva. Danas, kada počinju i otvaramo radove, osjećam se nestvarno. Kao da je sve ovo u nekoj mojoj mašti. Ali na sreću, ovo je ipak istina i ovo je početak radova, a nadam se da ćemo uskoro zvanično, takođe otvarati već završen put, što će opet biti novi početak za naše investitore, da krenu sa ulaganjem i otvaranjem radnih mjesta. Da napomenem da je ovo put za nas, za cijelu Goru, a ne samo za nekoliko sela koja se direktno povezuju ovim putevima, ovo je “Gorska magistrala”. Neka nam je hairli ovaj put i neka nam ovo bude samo još jedan u nizu značajnih projekata za našu zajednicu. Valjda je naš usud da regenerišemo Goru iako mnogi pokušavaju da naš rad na terenu minimiziraju i negiraju. Mi iz godine u godinu dokazujemo da smo stožer u razvoju Gore i s punim zadovoljstvom prihvatamo epitet stožera i sa punim zadovoljstvom radimo na stvaranju boljih uslova za naše stanovnistvo”, kazao je predsjednik DS Vatan i zamjenik ministra, Usmen Baldži obracajući se prisutnima.