Connect with us

Fudbal

FS Kosova predstavio novi logo i dresove nacionalnog tima za novi kvalifikacijski ciklus

Objavljeno

-

Fudbalski savez Kosova predstavio je danas novi logo i nove dresove kosovskog nacionalnog tima za novi kvalifikacioni ciklus. Detalje o novom logotipu i dresovima na konferenciji za novinare dali su Bakir Burri, potpredsjednik FS Kosova, Alba Morina iz marketinške kancelarije i Lulzim Berisha, predsjednik navijačke grupe “Dardanët”.

FS Kosova je na zahtjev UEFA i uz volju i potpunu saglasnost predsjednika FS Kosova Agima Ademija, generalnog sekretara Erola Salihua, Izvršnog odbora i navijača započeo postupak rebrendiranja.

Potpredsjednik Bakir Burri naglasio je da je FSK razmotrio novi logotip jer sadrži naše drevne simbole.

“Želim da se ovaj amblem svidi svima. Nama kao federaciji se to svidjelo jer ima naše simbole. Nadam se da ćemo s ovim amblemom i novim dresovima imati sreće u ovim kvalifikacijama”, rekao je Burri.

Predsjedavajući navijačke grupe “Dardanët” Lulzim Berisha naglasio je da je novi logotip napravljen u koordinaciji s njima i sretni su što je simbol Dardana dio logotipa.

Alba Morina je pružila detalje o procesu rebrandinga.

“Posao rebrendiranja povjeren je UEFA-inom partneru, koji je do sada radio logotipe 28 federacija širom svijeta, a ovo je poklon UEFA-e FSK-u. Reprezentacija Kosova već je simbol ponosa ove zemlje, dok je Kosovski fudbalski savez postao sila ujedinjavanja Albanaca, pozitivna sila čija je misija zaštita, razvoj i promocija kosovskog fudbala. Stoga su FFK i predsjednik Ademi odlučni u ujedinjenju i otvaranju prilika. Oblik logotipa nadahnut je štitom Dardanq, što pokazuje moć koju naš narod ima da brani svoje vrijednosti, dok se kao simboli ovog logotipa koristi Dardansko sunce, koje simbolizira početke novih prilika. Hrabrost, toplina i snaga, pozitivna energija i samopouzdanje bili su povezani sa vrijednostima koje je predstavio FSK, integritet, čast, jedinstvo i uspon fudbala”, istakla je Morina.

Na logotipu su i zvezde kosovske zastave i fudbalska lopta.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply