Connect with us

Kosovo

EEAS potvrdila: Kurti i Vučić sastaju se u utorak ujutru

Objavljeno

-

Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) saopštila je da će se u utorak, 15. juna, u Briselu održati sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine – u prepodnevnim satima.

Kako je saopšteno, početak sastanka predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića i kosovskog premijera, Aljbina Kurtija, planiran je za 8:20.

Iz EEAS potvrđuju da će posrednici na sastanku biti visoki predstavnik EU Džozef Borelj uz podršku specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka.

Najavljeno je da će se pred početak sastanka Borelj obratiti medijima, dok će o rezultatima sastanka u 13 časova govoriti Lajčak.

Njihove izjave za medije, biće emitovane na sajtu Evropske komisije, a u pisanoj formi na sajtu EEAS, poručuju.

Ukoliko se ovaj sastanak bude realizovao, biće to osmi sastanak dvije delegacije od prošlogodišnjeg obnavljanja dijaloga pod vođstvom Miroslava Lajčaka; odnosno, treći sastanak na visokom političkom nivou, a prvi Kurtija i Vučića.

Vučić se prethodno sastao sa bivšim kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem i to još u septembru prošle godine.

S ciljem priprema za nastavak dijaloga, ovog meseca su u Prištini, pa potom i u Beogradu, boravili specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak i zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara, Metju Palmer.

(Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply