Connect with us

Lokalne

Dželadini: Žao mi je što su neki građani opštine bili bez struje tri dana

Objavljeno

-

Gradonačelnik opštine Dragaš Bedžet Dželadini je putem Fejsbuka poslao poruku građanima opštine Dragaš u kojoj je izrazio zabrinutost i žaljenje što su pojedini građani opštine bili bez struje više od tri dana.

Prenosimo vam tekst kompletnog saopštenja:

Poštovani građani opštine Dragaš,
Zbog nastale situacije oko snabdevanja električnom energijom, gdje je usljed kvara visokog napona na dalekovodu Dragaš – Restelica, oko 3.000 porodica u regionu Gore ostalo bez struje, smatram da je potrebno da razjasnimo neke stvari radi javnog mnjenja i građana.

Izuzetno sam zabrinut i žao mi je što su više od tri dana neki građani opštine ostali bez napajanja električnom energijom. Nakon što sam obavešten o slučaju, preduzeo sam sve mjere da rešim ovaj problem i u tom pravcu imao sam 14 razgovora sa upravljačkim strukturama KEDS-a, potpredsjednikom za zajednice, Kancelarijom za zajednice i KFOR-om.

Kao gradonačelnik opštine i kao građanin maksimalno sam se posvetio da se ovoj situaciji koja je nastala prije nekoliko dana u našoj opštini stane na kraj.

Želim da razjasnim građanima da sva ovlašćenja i zakonske mogućnosti za rešavanje problema snabdevanja električnom energijom pripadaju KEDS-u, a da opština Dragaš i ja kao predsjednik opštine nemamo nikakvu drugu mogućnost da intervenišemo ili vršimo bilo kakav uticaj prema ovoj instituciji.

Stoga, svaku ličnu optužbu na moj račun da sam odgovoran za nastalu situaciju, smatram zlonamjernom i tendencioznom, sa političkom pozadinom, orkestriranom od strane određenih pojedinaca s jedinim ciljem da kompromituju moje ime i rad kao predsjednika.

Moje opredjeljenje je da se ovaj problem riješi bez ekscesa i sretan sam što je sada ovaj kvar otklonjen i struja puštena potrošačima.

Kao gradonačelnik opštine Dragaš spreman sam da pružim podršku i otvoren sam za saradnju po svakom pitanju koje se tiče građana naše opštine.
Sa poštovanjem
Gradonačelnik opštine
Bedžet Dželadini