Connect with us

Izbori 2021

Džaka: U Sjevernoj Mitrovici Srbi glasaju po 3-4 puta

Objavljeno

-

Sara Džaka (Sara Xhaka), posrednik na biračkom mjestu „Aziz Silejmani“, poznatom kao „Sveti Sava“, rekla je da mnogo Srba tamo glasaju po nekoliko puta.

Džaka u objavi na Fejsbuku piše da je srpski posrednik bio vrlo dobro upoznat s tim, kao i da, prema njenim riječima, sarađuje sa njima.

“Na biračkom mjestu „Aziz Silejmani“ (poznato kao Sveti Sava) u SJevernoj Mitrovici, mnogi Srbi glasaju 2 do 3 puta po osobi, a neki i po 3 do 4 puta!

Ja sam posrednik za izdavanje i pečatiranje glasačkih listića, a još jedan Albanac je na glasačkim kutijama, dok su svi ostali posrednici za stolom Srbi.

Oni sarađuju sa posrednikom koji proverava prste na vratima, sa posrednikom kod ličnih karata i sa posrednikom za prskanje prstiju, koji samo prilazi sprejem.

Takođe i predsjednik komisije je Srbin, koji je, kao što sam videla, bio vrlo svestan i, štaviše, sarađuje sa njima. Ne postoji nijedan posmatrač treće strane, osim jednog ili dva posmatrača kosovskih stranaka. Nije tu ni OEBS kako se očekivalo, niti Demokratija na djelu.

Otkažite izbore na ovom biračkom mjestu jer Srbi na prevaru podižu glasove do neba! Spremna sam da svedočim na sudu i tamo gde je to potrebno! Podelite ovaj status što je više moguće, molim vas, kako bi moj glas stigao do CIK-a!”, navodi se u objavi na Fejsbuk profilu.

(Telegrafi, RTK)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply