Connect with us

Kosovo

Duda Balje predala žalbu Izbornom panelu za žalbe, narodnom advokatu i ambasadama

Objavljeno

-

Duda Balje, predsjednica SDU predala je žalbu Izbornom panelu za žalbe, narodnom advokatu i ambasadama, prenosi RTK servis na bosanskom jeziku.

Predsjednica SDU, trećeg bošnjačkog subjekta po broju osvojenih glasova u sredinama gdje žive Bošnjaci, u izjavi za RTK kaže da je žalbu podnijela zbog manipulacija sa glasovima u srpskim sredinama.

“Jako sam ponosna na sve što smo uradili. Zahvaljujem se svim glasačima i našim biračima koji su prepoznali dobro i kvalitet u nama. Ja sebe definišem kao pobjednika, s obzirom na to da sada dan-dva posle izbora vrlo je evidentno kakve su se igre igrale. Sebe i ljude koje sam imala oko sebe i ceo moj tim definišem kao apsolutne pobjednike u bošnjačkoj zajednici”, kazala je Balje.

Balje dalje govori o ulozi Adrijane Hodžić u ovoj prevari, kao i broju glasova koje je Koalicija Vakat osvojila u srpskim sredinama.

“Vrlo je evidentna uloga gospođe Adrijane Hodžić, o kojoj sam govorila i mnogo prije izbora. Praktično to smo znali prije izbora i ja sam pokušala da upozorim na to. Plan kojeg je imala Srpska lista i koji se realizovao preko Adrijane Hodžić sada je već tu, vidimo ga svi. Za mene je veliko iznenađenje uloga Koalcije Vakat u cijeloj toj priči, s obzirom na to da možemo da vidimo da blizu hiljadu glasova Koalicija Vakat ima u srpskim opštinama, a ja znam i cijela naša zajednica zna, da od posle rata do danas Koalicija Vakat to nije imala” kaže Balje.

Predsjednica SDU-a dalje navodi da je veliki dio biračkog tijela Kolacije Vakat iznenađen brojem glasova osvojenih u srpskim sredinama.

“Sada već cujem od nekih mojih prijatelja kakve su to zavere bile planirane. Da li neka albanska partija stoji iza toga ne znam, ali znajući rad i funkcionisanje gospodina Rasima, čak i u to mogu da poverujem. Ja sam iznenađena. Znam da je i veoma veliki broj biračkog tijela Kolacije Vakat, koji su u srcu Bošnjaci isto tako iznenađen. Vidim da pojedine pristalice samog Vakata reaguiju na ovo. U danima koji dolaze otkriće se sve. Znam da se naš nevladin sektor aktivirao, kao i albanske partije. Apsolutno znam da ne postoji tajna koja se sakrila a da se nije otkrila, tako da vjerujem da će Republika Kosovo, Parlament i naši Bošnjaci, ali i Srbi shvatiti kakve su se igre igrale” kazala je izmeđuostalog Balje.

Adrijana Hodžić osvojila je 6.379 glasova, od toga 5.575 (ili 87.39% od ukupnog broja) u sredinama sa srpskom većinom.