Connect with us

Lokalne

Dragaš: Prijavljivanje za vakcinaciju u toku, zadnji rok 7. april

Objavljeno

-

Na teritoriji opštine Dragaš od početka pandemije do danas evidentirane su 392 osobe zaražene Kovidom-19, a od početka epidemije 39 osoba je izgubilo život. Centri porodične medicine ovih dana prave spiskove osoba starijih od osamdeset godina za vakcinacije, preneo je za Jutarnji program RTK2 Nuhija Tairovci, urednik radio Gore.

“Centri porodične medicine prave spiskove zainteresovanih za primanje vakcina i kako sam saznao interesovanje je veliko, a zadnji rok za prijavu je 7. april. Procedura je prosta, samo se ostavljaju osnovni podaci i kontakt. Inače već ima ljudi iz opštine Dragaš koji su bili do Kuksa gde su primili vakcinu, kao i onih koji su vakcinu primili u Srbiji”, rekao je Tairovci za RTK2.

GCPM Adem Beriša u Dragašu putem saopštenja pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju.

“Obaveštavamo sve stanovnike Opštine Dragaš iznad 80 godina, kao i one sa hroničnim bolestima (osobe na dijalizi, osobe sa dijabetesom i osobe sa kardiovasnim bolestima) da se jave u GCPM – Dragaš – Služba za imunizaciju, ili u najbližim centrima porodične medicine i ambulantama koje gravitiraju u opštini Dragaš, sa ciljem evidencije za vakcinisanje vakcinom za Covid-19.

Potrebna dokumentacija:
– Lična karta
– Izvještaj ljekara za potvrdu hronične bolesti
– Kontakt telefon
– Trenutni boravak

Molimo vas da se prijavite najkasnije do 07. 04. 2021. zato što vakcinacija počinje odmah nakon ovog datuma, da bi mi kao institucija imali tačne podatke o osobama koje je potrebno vakcinisati u prvoj fazi vakcinacije, prema uputstvima NIJZ Kosova i Ministarstva zdravstva Republike Kosova”.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply