Connect with us

Kosovo

Dragaš: Predstavnici Bezbjednosnih snaga Kosova donirali 5000 zaštitnih maski

Objavljeno

-

Predstavnici Bezbjednosnih snaga Kosova, donirali su 5000 zaštitnih maski opštinskoj Kancelariji za zajednice i povratak.

Donacija je namijenjena predstavnicima manjinske zajednice koje žive u Opštini Dragaš. Projekat je realizovan u koordinaciji sa zamjenikom Ministra Odbrane, Adnanom Redžeplarijem.

Donaciju je primio šef Opštinske Kancelarije za zajednice i povratak Uzair Hamza. On se nakon prijema maski najprije zahvalio za ovu dragocjenu pomoć, predstavnicima FSK-a, i naglasio da je ova pomoć u vrijeme kada je pandemija u jeku, kada imamo za samo nekoliko nedjelja više od trista umrlih, jako značajna za manjinsku zajednicu koja živi u Opštini Dragaš.

Bez obzira na to što su danas maske svakome dostupne i u apotekama i trgovinama, ovo je za našu zajednicu jako važan gest solidarnosti, kao i pokazatelj da Bezbjednosne snage Kosova ne dijele svoje građane po nacionalnoj osnovi, već ovim gestom pokazuju da su uvijek i u svakom trenutku spremne da pomognu svim građanima Kosova, bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost.

“Mi ćemo sutra zajedno sa gradonačelnikom Opštine i članovima opštinskog kriznog štaba izvršiti podjelu na osnovu procjene kriznog štaba, koji ima sve informacije koje se tiču potreba zajednice”, istakao je između ostalog šef Opštinske Kancelarije za zajednice i povratak, Uzair Hamza.