Connect with us

Lokalne

Dragaš: Novi saobraćajni propisi za izlazak iz Dragaša, kao i kretanje unutar samog centra

Objavljeno

-

Danas je stavljen u funkciju novi zaobilazni put na ulaz u Dragaš, koji se nalazi ispred mosta, a koji će biti namijenjen za rasterećenje saobraćaja tokom ljetnje sezone. Od 21. jula pa sve do 26. avgusta svi koji ulaze u Dragaš krećući od autobuske stanice prema centru moći će se kretati samo u jednom smjeru.

Mještani sela Vraništa, Mlike, Globočica, Orćuša, Kruševo Zlipotok, Restelica, kada žele da putuje prema Prizrenu moći će da koriste isti put koji su ranije koristili. Ukoliko imaju potrebe da se automobilom kreću prema centru Dragaša, da bi se vratili nazad moraju da koriste novi put, novu zaobilaznicu prema Šajnovcu. Ako žele da se vrate nazad u svoja naselja ili idu prema Prizrenu moraće koristiti novi put odnosno zaobilaznicu prema Šajnovcu.

Stanovnici Ljubošte, Lještana Radeše, Kukaljana, Dikanca, Baćke i Broda, kada žele da obave neki posao u donjem djelu Dragaša ili imaju potrebe da putuju prema Prizrenu takođe moraju da koriste novu zaobilaznicu. Sve ovo je regulisano saobraćajnim znacima, tako da oni koji prate saobraćajne znake vrlo lako će se snaći.

Danas je cio dan na kružnom toku ispred Opštine policija kao i kod autobuske stanice kako bi pomogla vozačima i usmjeravala ih prema željenim pravcima u skladu sa saobraćajnim znacima.

Gradonačelnik Opštine Dragaš Bedžet Đeljadini kazao je za portal “Gorapress” da je ovo ideja koja datira još od perioda nakon rata, kada je bio na poziciji šefa egzekutive, i evo danas ističe gradonačelnik “u prilici sam da počnem sa realizacijom onoga što sam i obećao tokom kampanje”.

“Ja sam obećao da ću kao gradonačelnik učiniti sve kako bi građanima naše Opštine omogućio bolje uslove u svim sferama života, od infrastrukture, čistije i zdrave okoline, adekvatne zdravstvene zaštite, funkcionalnu administraciju, i sve ono što je potrebno da bi se naši građani prijato osjećali u svom zavičaju.

Ovaj projekat ima za cilj da se prije svega rastereti saobraćaj tokom ljetnih odmora. Naravno ovo je sve i regulisano saobraćajnim znacima i obavještenjima. Želim ovom prilikom da poželim ugodan i prijatan boravak svim našim građanima koji rade van naše opštine i koji ljetnje odmore provode sa nama. Mi smo kao Opština poduzeli i druge pozitivne korake kako bi omogućili dobru i kvalitetnu administrativnu uslugu našim građanima. Matična služba će u narednom periodu raditi bez pauze i dva sata duže”, kazao je gradonačelnik opštine Bedžet Đeljadini.

(Gorapress)