Connect with us

Kosovo

Deljiu-Kodra: Kurti dovodi u opasnost bratske odnose sa Albanijom

Objavljeno

-

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu-Kodra optužila je premijera Aljbina Kurtija za ugrožavanje dobrih odnosa Kosova i Albanije, prenosi Reporteri.

Deljiu-Kodra je naglasila da lider Samoopredeljenja želi da vlada kroz izazivanje podela, dok kosovskoj ekonomiji preti ogromna opasnost zbog pandemije korona virusa i lošeg upravljanja i dodala je u prvih nekoliko nedjelja Kurtijeve vlade otkriveno mnogo toga.

“Samoopredeljenje je uspelo da prevari polovinu biračkog tijela. Ali, sa akcijama prvih nedjelja vlade, poput plemenskih imenovanja, porodičnih vakcinacija i političkog rivalstva sa Albanijom, umesto pokušaja imunizacije stanovništva i izrade plana oporavka, kamuflaža je na izmaku”, navela je Deljiu-Kodra.

Poslanica DPK je istakla da Kurti poziva na nasilno rušenje vlasti u Albaniji i provocira bratske odnose Kosova i Albanije.

“Aljbin Kurti ne zna kako da mirno plovi u albanskim vodama! Manipuliše i poziva albanske stranke na Kosovu da zastrašuju i nasilno napadaju svoje kolege u Skupštini. Podiže talas nasilja i sada pokušavada ode dalje i isprovocira međudržavne i bratske odnose između Kosova i Albanije”, istakla je Deljiu Kodra.

(Reporteri, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply