Connect with us

Kosovo

Bislimi sa Merdara: Srbija šalje signal da nije spremna za normalizaciju odnosa

Objavljeno

-

Zamjenik kosovskog premijera Besnik Bislimi izjavio je na Merdaru da Srbija šalje signal da nije spremna za normalizaciju odnosa jer mu je danas na putu za Beograd, gdje je trebalo da prisustvuje na dva događaja, rečeno da ne može da im se garantuje bezbjednost, prenosi Koha.

„Danas i sutra je trebalo da budem dio dva događaja u Beogradu. Još prošle nedjelje podneli smo zahtjev nadležnima i on je odobren i danas je sve bilo u redu dok nam nije rečeno da je bezbjednost ugrožena, što je za nas signal da Srbija nije spremna za normalizaciju“, rekao je Bislimi medijima na Merdaru, po povratku iz Srbije.

On je dodao da iako je do njegovog povratka došlo “iz bezbjednosnih razloga”, da se nije osećao ugroženim, ali je poštovao odluku nadležnih.

“Ne mislim da je postojao bezbjednosni rizik, mislim da je to potpuno izmišljeno. To je bilo dovoljno da spreči naše učešće da kažemo našu istinu. Ista policija koja nas je sprovela u okolinu Beograda nije imala nikakve informacije o narušavanju bezbjednosti, ali je onda došao drugi automobil koji ih je imao. Nismo se osjećali ugroženo“, rekao je on, prenosi Gazeta ekspres.

Potpredsjednik kosovske vlade je rekao da nije izlazio iz automobila.

Bisljimi je rekao i da će pokušati da se sutra poveže preko zuma ili skajpa i da tako učestvuje na događajima na koje je pozvan.

(Gazeta express, Kosovo online)