Connect with us

Kosovo

ISPRAVLJENA GREŠKA Balje: SDU nije imala glasove u Klokotu

Objavljeno

on

Nakon izjave Adrijane Hodžić da su u Klokotu Dudi Balje svi glasovi priznati, a Ujedinjenoj Zajednici Adrijana Hodžić poništeni, reagovala je predsjednica SDU, Duda Balje. Uz tekst, Balje je na facebooku objavila i sliku sa zvaničnim rezultatima iz Klokota, gdje je SDU osvojila 2 glasa.

“Ovako, naša partija SDU nije imala glasove u Klokotu, tehnička greška u odluci PZAP-a u kojoj su konstatovali da smo imali 147 glasa je danas ispravljena.
Nikome nije oduzimano, “priznato” ono što je pošteno zaradio, mislim na glasove, nismo pretili i terali sa posla, nisu nam gradonačelnici (Ranilig) bili radnici koji su ugnjetavali ljude, oni koji su sve to radili, njih čeka zakonom propisana kazna, jako brzo!”, napisala je Balje na facebooku.

Izborno vijeće za žalbe i predstavke Kosova (IPŽP) prihatilo je 7. marta žalbu SDU, NDS, Naše Inicijative i drugih stranaka nacionalnih manjina u vezi sa konačnim rezultatima koje je CIK objavio za izbore 14. februara i djelimično poništilo glasove koje su bošnjački i romski subjekti osvojili u srpskim sredinama.