Connect with us

Kosovo

Aplikacija Dhikr (Zikr) našeg programera Emina Eminija iz Radeše postaje sve popularnija

Objavljeno

-

Verzija 4.0 sve popularnije aplikacije Dhikr (Zikr) našeg programera Emina Emini iz Radeše donosi mnogo inovacija. Aplikacija Dhikr, za one koji još nisu upoznati, je aplikacija za iOS uređaje (iPhone, Apple Watch i iPad) pomoću koje možete računati svoj zikr.
.
Vrlo je jednostavna za korištenje na više jezika, nudi vam olakšicu da koristite samo jezik tokom dana uz zikr. Možete sami odabrati šta ćete spomenuti, ali aplikacija nudi i preporučene i potvrđene zikrove.
Aplikacija je dostigla 100.000 preuzimanja i nalazi se na 6. mjestu u App Store-u među ostalim brzorastućim aplikacijama.
.
Noviteti u novoj verziji su impresivni, zahvaljujući AI metodi (umjetna inteligencija). Uz pomoć glasa koji aplikacija prepoznaje i razlikuje od ostalih riječi, možete zikriti bez upotrebe prstiju ili ruke. Aplikacija prepoznaje samo riječi zikra, ali ne i druge riječi, tako da možete zikriti i prekinuti zikr govoreći bez da aplikacija broji vaš zikr.
Ostale funkcije u aplikaciji pomoći će vam da naučite druge zikrove, da postignete ciljeve u brojanju zikrova i da svakodnevno postižete i povećavate zikr.
.
Možete je besplatno preuzeti na App Store
https://apps.apple.com/app/dhikr-app-tasbeeh/id1006622874
.
Emin Emini je rođen u Prizrenu, odrastao je u Gnjilanu, gdje je završio osnovnu školu i medresu kao srednju školu, obe na albanskom jeziku. Osnovne studije računarstva i tehnologije završio je u Prištini.
Završio je tri specijalizacije u Lisabonu, Portugal.
– Razvoj aplikacije za telefone;
– Umjetna inteligencija;
– Rad sa satelitima u svemiru.
Trenutno radi kao softverski inženjer i vođa ekipe u Zagrebu, Hrvatska.