Connect with us

Kosovo

Albanija i Kosovo potpisali su sporazum o olakšavanju procedura prelaska granice

Objavljeno

-

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja i ministar Albanije Tauljant Balja potpisali su sporazum o olakšavanju procedura prelaska na zajedničkoj graničnoj tački Morina/Kuks.

Balja je objavio slike sa ceremonije potpisivanja, i rekao da je to period od 1. maja do 30. septembra i od 1. novembra do 28. februara.

„Ovim novim protokolom omogućićemo da se olakšaju procedure prelaska, provere na zajedničkoj tački Morina/Kuks za cio period 1. maj – 30. septembar i 1. novembar – 28. februar, odnosno ukupno devet mjeseci godišnje. U ovom periodu biće olakšana cirkulacija, neće biti provera pasoša, ličnih karata za građane, naglašavam ovo važi za građane naše dvije zemlje“, rekao je Balja.

Svečlja je izjavio da se ulažu napori da se osigura da građani ne osete nikakva ograničenja na graničnim prelazima.

„Kontinuirano produbljujemo saradnju, odlučni smo da učinimo više da što bolje služimo našim građanima i da budemo što efikasniji u borbi protiv kriminala u našim zemljama. Napredovaćemo u primjeni i drugih sporazuma, da naši građani nijednog trenutka ne osete ograničenja, već da su dobrodošli na Kosovo ili u Albaniju, u ljetnjoj ili zimskoj sezoni. Uz pristup nulte birokratije, poradimo na tome da saradnja bude na najvišem nivou. I naša policija treba da sarađuje kao što sarađuju odeljenja unutar policije“, naveo je Svečlja.

(RTK)