Connect with us

Kosovo

14 osoba uhapšeno tokom izbornog procesa

Objavljeno

-

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su ukupno 14 osoba koje se sumnjiče za prekršaje u vezi sa lokalnim izborima koji su juče održani. Za njih 13 određen je pritvor, dok je otvoreno ukupno šest slučajeva, potvrđeno je iz tužilaštva, prenosi Koha.

Tužilaštvo je saopštilo da su dan prije izbora u opštini Klokot uhapšene četiri osobe osumnjičene za „kršenje slobodnog odlučivanja birača“ i „davanje ili uzimanje mita u vezi sa glasanjem“.

Kako je juče saopšteno iz tužilaštva u Gnjilanu za Kallxo, jedan od uhapšenih je sin sadašnjeg gradonačelnika Klokota, Božidara Dejanovića, zbog sumnje da je kupovao glasove na aktuelnim lokalnim izborima, dok su ostali rođaci kandidata za odbornike.

U Mališevu su pritvorene tri osobe u dva odvojena slučaja – dvije zbog „davanja ili uzimanja mita u vezi sa glasanjem“ i jedna zbog „ometanja procesa glasanja“.

Juče je potvrđeno iz Tužilaštva da su u Mališevu uhapšeni jedan posmatrač i jedan menadžer biračkog mjesta u gimnaziji „Hamdi Beriša“ zbog sumnje da su kupili glasove.

Ujedno je saopšteno da su u Skenderaju pritvorene tri osobe osumnjičene za povredu tajnosti glasanja.

Isto toliko osoba privedeno je i u Kosovu Polju zbog falsifikovanja rezultata glasanja.

Iz tužilaštva su naveli da će nastaviti da prate izborni proces do završetka prebrojavanja svih glasova.

Specijalno tužulaštvo Kosova potvrdilo je ujedno juče za Kohu da je u Suvoj Reci uhapšena jedna osoba koja se tereti za ometanje izbornog procesa.

(Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply