Connect with us

Kosovo

Zemaj: Vlada Kosova predvidjela 40 miliona evra za vakcine

Objavljeno

-

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Armend Zemaj rekao je da je ministarstvo koje vodi obavilo sve pripreme za vakcinaciju građana. Tokom sastanka Odbora za koordinaciju i procenu epidemiološke situacije u vezi sa Covid-19, rekao je da su oni maksimalno angažovani u borbi protiv virusa.

„Ministrstvo zdravlja je zajedno sa Institutom izvršilo je sve neophodne pripreme za vakcinaciju. Posvećeni smo partnerima i proizvođačima da obezbedimo vakcinaciju. Vlada Kosova predvidela je 40 miliona evra za vakcine protiv Covid-a za 2021. godinu, dok će vakcine biti besplatne za građane“, rekao je on.

Prema njegovim riječima, Kosovo je primer u regionu u pogledu upravljanja pandemijom.

„Učinili smo više od celog regiona. Bili smo i ostali primer upravljanja pandemijom. Sve dok nismo deo SZO nismo krivi što vakcine ne dolaze do nas. Učinili smo više od cijelog regiona.” rekao je Zemaj.

Direktor Insituta za javno zdravlje Naser Ramadani rekao je da su spremni da započnu vakcinaciju, čim vakcine stignu na Kosovo.

“Moramo da nastavimo da održavamo zdravstveni sistem. Čim vakcina stigne, započinjemo sa vakcinacijom građana”. izjavio je direktor Insituta za javno zdravlje Naser Ramadani.

(RTK)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply