Connect with us

Kosovo

Zamjenica premijera Emilija Redžepi sa KEDS-om dogovorila uvođenje bosanskog i turskog jezika na računima

Objavljeno

-

Delegacija KEDS-a, koju su činili generalni direktor, Alper Erbaş, izvršni direktor mrežnog sektora, Alpin Doğan, i Faton Nushi, menadžer sektora za konzumatore, posjetila je u utorak Ured zamjenice kosovskog premijera Emilije Redžepi, koja je predstavnike KEDS-a dočekala sa Avdulahom Ðeševićem, zamjenikom ministra za Lokalnu samoupravu, sapštio je kabinet zamjenice na Fejzbuku.

Na sastanku su iznijete zabrinutosti manjinskih zajednica vezano za problematiku distribucije električne energije na Kosovu. Dogovoreno je da se uradi nekoliko važnih tehničkih intervencija na distributivnoj mreži gdje gravitiraju manjinske zajednice, kao i da se na računima uvede bosanski i turski jezik kako bi potrošači razumjeli račune i sistem naplate troškova.

Također, dogovoreno je da se zajedničkim zalaganjem fokusuraju na kadrove kao što su elektro i tehnički smjerovi koji su potrebni KEDS-u.

Međusobni dogovor se ticao dugoročne strateške suradnje koji će se realizirati u narednom periodu.

“Razgovor je protekao u punom međusobnom razumijevanju i sa konkretnim rezultatima, a u vrlo bliskom vremenu proizaći će i prvi konkretni rezultati”, navodi se u saopštenju kabineta zamjenice kosovskog premijera Emilije Redžepi.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply