Connect with us

Kosovo

Ujedinjeni sindikat obrazovanja: Razočarani smo Kurtijevom izjavom, štrajk se nastavlja

Objavljeno

-

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture saopštio je da su članovi tog sindikata razočarani Kurtijevom izjavom i najavio nastavak štrajka, prenosi Reporteri.

U saopštenju Ujedinjenog sindikata navodi se da su očekivali da će Vlada Kosova vikend posvetiti štrajkačima i pronalaženju rješenja.

“Predsjednici opštinskih i univerzitetskih štrajkačkih vijeća i sindikalnih udruženja Saveza državnih službenika očekivali su da će subota i nedjelja biti dani posvećenosti i da će Vlada održati sastanke sa Štrajkačkim savjetom Saveza samostalnih sindikata Kosova i preuzeti obaveze da se postigne prihvatljiv sporazum”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, izjava Kurtija da su štrajkači “sindikalci PAN-a”, pokazala je da premijer i Vlada nisu spremni za dijalog.

“Izjava premijera Kurtija da smo sindikalci iz PAN-a, izazvala je ogorčenje među štrajkačima i dokazala da premijer i Vlada ni sada nisu angažovani i zainteresovani za prevazilaženje situacije i stvara se utisak da umjesto da se obavežu na sastanke i da se pronađe prihvatljivo rješenje, premijer i Vlada žele da se štrajk nastavi”, dodaje se u saopštenju.

Ujedinjeni sindikat naglašava da će, zbog stava Vlade i izjava premijera Kurtija, štrajk biti nastavljen.

(Reporteri, Kosovo online)