Connect with us

Kosovo

Uhapšena dva službenika opštine Suva Reka

Objavljeno

-

Uprava za istraživanje privrednog kriminala i korupcije Kosovske policije uhapsila je u Suvoj reci dve osobe zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj, radi pribavljanja protivpravne koristi sebi ili drugim osobama, preneo je Albanijan post.

Uhapšeni su direktor javnih službi u Suvoj Reci i službenik Direkcije javnih službi u toj opštini Berat Kabaši, koji pripadaju Alijansi za budućnost Kosova (ABK).

Oni se sumnjiče da su u svojstvu službenih lica raspoređeni da rukovode i nadgledaju ugovor o izgradnji nekoliko puteva u selima u opštini Suva Reka, na čijem je čelu Bali Muharemaj iz ABK. Vrednost ugovora je bila na desetine hiljada evra.

Između ostalog, u saopštenju policije se navodi da je nakon izlaska tužioca na mjesto događaja, na osnovu činjenica i izjava svjedoka, utvrđeno da ugovor nije sproveden kako je bilo predviđeno.

“Osumnjičeni su sastavili zapisnike i fiktivne/lažne situacije u kojima su potvrdili izvođenje radova po ugovoru, a prema stanju na terenu ovaj ugovor nije realizovan“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Sa osumnjičenima je obavljen razgovor u prisustvu branioca, a policija im je odredila zadržavanje do 48 sati.

(Albanian post, Kosovo online)