Connect with us

Lokalne

U Restelici počela sa radom prva api komora

Objavljeno

-

Api terapija Ceko

Nedavno je počela sa radom prva api komora u Restelici i na području Gore.

Api komoru je otvorio Sehadin Kaljo, poljoprivrednik iz Restelice, čiji je primarni cilj da ljudi imaju gdje da se liječe, ali i da ima nešto posebno u Restelici i Gori.

Api komora je poseban objekat izgrađen od prirodnih materijala u kojem korisnici udišu vazduh iz pčelinjih košnica. Boravak u komori povezanoj sa košnicama izuzetno je koristan za ljudski organizam i pomaže kod mnogih bolesti.

Sehadin je bavljenje pčelarstvom naslijedio od svog oca rah. Hasana Kaljo, koji je prve košnice kupio 1975. godine. Kaže da se od pčelarstva može živjeti i da od toga dobiješ onoliko koliko uložiš, jer je pčelarsko pravilo “pola pčeli pola pčelaru”, zato u ovom poslu nema škrtosti.

Pčelinjak Ceko Restelica, Sirnica

Pčelinjak Ceko, čiji je vlasnik, ima oko 200 košnica. Dobitnik je brojnih nagrada za kvalitet. Od proizvoda ima med, polen propolisa, matični mliječ, i druge proizvode od pčela koji su veoma važni za zdravlje ljudi.

Prirodni šarski med “Ceko”

Med kod Sehadina i u Restelici je među najkvalitetnijim zbog nadmorske visine od preko 1600 metara, ali i zbog drugih faktora, a vrsni poznavaoci pčelarstva najbolje znaju zašto je taj med najbolji.

Zadovoljan je subvencijama i drugim oblicima pomoći koje pruža država. Smatra da bi izgradnja puta ka mjestu “Kajdin most” bila od velikog značaja, jer u tom djelu ima mnogo poljoprivrednika. Apeluje na nadležne da nešto pokrene po tom pitanju.

Jedinstven i senzacionalan pogled

Na preljepom imanju, sa kojeg se pruža jedinstven i senzacionalan pogled, ima i baštu za lične potrebe i za klijente da pojedu nešto 100% prirodno bez prskanja i hemikalija.

100 % priordno voće

Api komora je poseban objekat izgrađen od prirodnih materijala u kojem korisnici udišu vazduh iz pčelinjih košnica. Boravak u komori povezanoj sa košnicama izuzetno je koristan za ljudski organizam i pomaže kod mnogih bolesti. Taj vazduh je ljekovit i odličan je za liječenje prvenstveno respiratornih organa. Vazduh iz košnice može pomoći kod sljedećih zdravstvenih tegoba: Napada astme, alergije, bronhitis, pneumonija, kašalj, kratkoća daha, bolesti pušača, oralne infekcije, prehlada, sinusitis, angina, glavobolje, migrene, opšta fizička slabost, pad imuniteta, stres i td.

Api terapija Ceko radi 24 sata. Za sve informacije možete ih kontaktirati na broj +383 (0)49 761 520, kao i preko Facebook i Instigram stranice.